Recept: Liten sallad med piquillo och valnötter

Efter att ha bojkottat sallad i många år av skäl som nu tycks mig grumliga är vi nu salladsälskare av stora mått. igår lagade vi en liten sallad till vår stekta havsabborre. Picuillopeppar på burk är helt underbart. de kan ersättas av annan burkad paprika men piquillon har en speciell intensitet och sötma som gör mig extra lycklig.

Liten sallad med piquillo och valnötter

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 2 stora

Tid: 10 minuter

  • 3/4 dl strimlad piquillo
  • 1 msk spad från burken
  • 2 tsk balsamvinäger eller annan mild vinäger
  • 1 1/2 msk god olivolja
  • 1/3 tsk torkad timjan
  • 1/2 dl valnötskärnor
  • 1 stor näve rucola
  • 2 nävar mild sallad, t ex romainesallad i bitar
  • nymald svartpeppar
  1. Lägg piquillon i en stor skål och blanda med spad, vinäger, olja och smulad timjan. Peppra duktigt.
  2. Mortla valnötterna lätt och lägg ner dem.
  3. Skölj salladen noga i kallt vatten. Slunga den torr eller klappa torrt med ren handduk. Vänd runt i dressingen precis före servering.

Kommentarer

6 svar till ”Recept: Liten sallad med piquillo och valnötter”

  1. Malin B

    Låter jättegott. Tror jag (har aldrig ätit piquillo…)
    Var kan man hitta den? I Hötorgshallen?

  2. Piquillo finns lite här och där. T ex hötorgshallen men även adnra delikatessbutiker. Mina är köpta i Baskien.

  3. Havsabborre? Var hittade du den?

  4. Ah, piquillo var längesedan. En sån grej som man kan önska sig från Spanienresenärer. Sherryvinäger är en annan.

    Det låter gott med det söta mot den milda salladen, med ömsint behandling kan väl sallat få stanna i köket?

  5. Hej främling. Jag följer din blogg och tycker att du är grym. Du är en förebild även för oss killar som matbloggar. Kolla gärna in mina recept och säg vad du tycker:)
    Ha en härlig kväll och ta hand om dig.
    Kram

  6. Vilket recept. Det verkar jättegott. Kanske något jag kan prova nu till helgen.