Nu blommar det! Dags för fläderrecept.

Eller i alla fall står flädern i skir och full blom. För mig som är usel på att safta åerstår bara hoppet att någon generös själ förbarmar sig och sticker till mig en flaska blekt gulskimrande elixir att blanda med sodavatten eller rent av gin.

Jag vill passa på att rekommendera min artikel om Camilla Plum från Sydsvenskan förra året där det finns recept på flädersaltimbocca och ett hänförande blomsalt. Laga! Camilla Plum är en matkonstnär av rang och en av mina stora förebilder.

2 kommentarer

  1. Kurt skrev:

    Camilla Plums två senaste programserier ”Mad der holder” Och ”Den sorte gryde” kommer nog så småningom visas i SVT, men kan annars också ses hos DR:

    http://www.dr.dk/dr2/camillaplum/camilla-plum-portal

  2. Båthuspernilla skrev:

    Jag fryser in mina fläderblommor med svartvinbärsblad och mynta, sen brygger jag te på bladningen när jag får känningar av halsont och förkylning. Gott och lindrande. :-)

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Annons