Petrus Bageri, om hela syndafloden landade i en liten sjö så skulle detta kolhydratens näste ligga på strandkanten. En välbehövligt syrgasmask i vår späkiga samtid, och som på flyget, ta på dig din egen mask innan du hjälper nån annan, dvs tugga i dig en croissant här på morgonen och du kan sedan gå ut och rädda hela världen. Lämna Luther hemma, eller gå dit med sällskap, så du kan smaka på flera olika sorters gotta, man går inte hit och tar en grej, det är för amatörer. Fiffigt då också att det hinner komma ut nya, ångande plåtar med svällande, glutenstinna historier på disken medan man står i kö, som om man inte redan hade svårt att bestämma sig, hoppla - det dök upp ett mini-wienerbröd med vaniljkräm och havtorn i porträttet med beslutsångest on the side.
Något annat jag fullkomligt älskar med det här stället är att "morgonbulle" inte är nån trögtuggad fralla med råg i ryggen, nej det är i princip en kanelbulle gjord på croissantdeg, doppad i socker. Jag tog en sån imorse. Och en croissant. Och en chausson aux pommes. Och ett mini-wienerbröd med kongressfyllning (hasselnötskräm) och äpple. Vi var tre pers, inte en smula kvar. Sånt är också för amatörer.