Det här receptet innehåller två delar. Först tillagar man fläskläggen över natten. Morgonen därpå ställer man, om man har en sådan tur att man har en balkong och det råkar vara vinter, bara ut grytan på balkongen. Ungefär 1 timme innan man vill äta tar man in den igen och börjar med steg två, själva salladen. Om du inte har varmluftsugn, säg 1,5 timme. Om man inte vill ha sallad kan fläsklägget t ex läggas på macka eller användas som fyllning i egen pasta.
Del 1
1 fläsklägg. Vi hade ett helt ben, men det ger ca lika mycket till i rester. Om man har ett mindre kan man minska kryddorna.
Olivolja
1 tsk salt
1 msk senapsfrön
1 tsk paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk spiskummin
Del 2
1/2 rotselleri
olivolja
1 äpple
2 rödlökar
1 äggula
1 dl rapsolja
1 tsk god vinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk svensk grov söt senap
salt
Nåt blad, vi tog vanlig ruccola eftersom det var det som fanns på lilla affären.
Del 1
Del 2