Korvgryta med senap och rotfrukter

Det här är så enkelt att det är nästan skamligt. Men gott blir det och alldeles utmärkt vardagsmat som inte genererar en massa jobbig disk. På bilden har vi klickat på lite tjockyoghurt, men det var överkurs.


Portioner: 4
Tid: 30 min
Du behöver: 

6 små (250 g) potatisar
2 små (100 g) morötter
1 klyfta (250 g) vitkål
1 purjolök
350 g god kokkorv
8 dl vatten
1 1/2 pod fond du chef grönsak eller kyckling eller 1 1/2 grönsaksbuljongtärning utan e-nummer
1/2 dl grovkornig söt senap
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 msk dijonsenap
salt och nymaldsvartpeppar efter smak

Gör så här: 
  1. Skala potatis och morot. Skär potatisen i bitar och moroten i tunna slantar. Skär vitkålen i bitar. Ansa och strimla purjolöken ganska tjockt. Dela korvarna i fyra bitar vardera.
  2. Koka upp potatis, morot, vitkål, vatten, grönsaksbuljong, lagerblad och timjan. Koka långsamt under lock 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Blanda i korv och purjo och låt puttra ytterligare fem minuter. Rör ned dijonsenapen, smaka av med salt och svartpeppar och ät.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert